Головна  →  Новини  →  24 жовтня 2014

Тренінги на тему «Стратегії соціального захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини на період до 2020 року»

Протягом останніх двох років Рада Європи та Європейська Комісія впроваджує в Україні новий етап програми ROMED 2 та програму ромської медіації в рамках реалізації «Стратегії соціального захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини на період  до 2020 року», які спрямовані на сприяння інтеграції ромських громад на місцевому рівні.

Реалізація вказаних програм зосереджена на посиленні співпраці між ромськими посередниками та органами державної влади та місцевого самоврядування, яки відіграють вирішальну роль у забезпеченні реального поліпшення життя ромських громад через впровадження заходів з таких ключових напрямків, як: освіта, житло, зайнятість, охорона здоров'я та соціальні послуги. Дані напрямки були визнані Європейською комісією, Радою Європи та іншими зацікавленими сторонами, в тому числі органами місцевої влади.

В рамках цієї роботи, Державний інститут сімейної та молодіжної політики у співпраці з МБО «Чіріклі» проводить короткостроковий семінар з підвищення кваліфікації для працівників структурних підрозділів районних державних адміністрацій, які під час виконання службових обов’язків найчастіше контактують з ромським населенням.

В Дарницькому районі   міста Києва  відбулося підписання договору про спільну діяльність в рамках програми Ради Європи ROMED 2. З боку Дарницької РДА договір підписав голова адміністрації Сінцов Генадій Львович, з боку Ради Європи - координатор з ромських питань Земфіра Кондур.

Тому невипадкова, що саме в нашому районі розпочався пілотний проект з навчання державних службовців м. Києва.  Таких тренінгів відбудеться 3, в них візьмуть участь майже 50 осіб з різних районів міста.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку